Phantom Puercos


Foto: Sebastiaan van Bijlevelt

Phantom Puercos: ‘brede rivieren traag door oneindig laagland’

Voor de inbreng van grote voorbeelden als 16 Horsepower, 22-Pistepirkko en Neil Young hoeft Phantom Puercos zich niet te schamen. De Nijmeegse band is in goed gezelschap. Maar ‘americana’ van eigen bodem, kan dat wel? Of alt.country, of countrynoir of alt.pop?
Alle omschrijvingen zijn de Puercos al op het lijf geplakt. Tekenend waren de optredens met o.a. Gitbox!, Smutfish en Hackensaw Boys. U ziet: Phantom Puercos is onder muzikale vrienden met gebruik van mandoline, banjo, accordeon, lapsteel en slidegitaar. Naast het gebruik van een vertrouwd arsenaal van bas, gitaar en slagwerk.
Sinds 2004 is de Nijmeegse groep actief en 2005 is het jaar van de eerste en eigenzinnige Puercos -e.p. In september 2007 werd de cd Woold gepresenteerd in Doornroosje ten overstaan van een uitverkochte zaal. Beroepsmopperkont en voetbalcommentator Johan Derksen vond de cd maar wat prachtig, en ook John Gjaltema, journalist van alt.country.nl bestempelde de groep als “een aanwinst voor de Nederlandse altcountry.” Beïnvloed door een schrijver als Richard Brautigan en horrorgrootmeester Edgar Allen Poe handelen de teksten van Phantom Puercos over bezetenheid, de zelfkant van het bestaan, liefde, geluk en eenzaamheid. Een eenzaamheid als die in één van Brautigan's gedichten Eén twintig, twee zones, liefde: “Dacht diep over jou na en stapte op de bus/ betaalde één euro twintig/ en vroeg de buschauffeur om twee zones af te stempelen/ voordat ik merkte/ dat ik alleen was (vrij vertaald: Richard Brautigan’s 30 cents, Two transfers, Love,).”

Lees verder >

Bezetting

Tonnis van der Luit zang/gitaar Sinds 2004
John Koolen gitaar Sinds 2004
Peer de Cocq drums Sinds 2004
Eef Dijkstra bas/zang Sinds 29-05-2010

Voormalige leden >

Reageren

Naam:
E-mail *:
Bericht:
* Let op, je e-mail adres wordt NIET op de website afgebeeld!
Wij willen dit alleen weten om contact met je op te kunnen nemen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze band.

Stijl: Alt. Country Noir, Americana
Vanaf: 2004 - nu
Hits: 2194
 
Toegevoegd: 18-12-2010 15:24
Bijgewerkt: 22-12-2010 14:59

mail ons over
Phantom Puercos!Share |


Discografie
Web

http://www.phantompuercos.nlhttp://http://www.myspace.com/phantompuercosnlhttp://phantompuercos.hyves.nlhttp://


Laatste reactie

Er is momenteel geen enkele reactie.

Laatst geupdate

Laatst toegevoegd